VÅRT ØL

Alle våre øltyper er brygget i tråd med de gamle reseptene og tradisjonene fra Moss Bryggeri, anno 1838, i sin tidlandets nest eldste bryggeri, og brygges kun i henhold til renhetsloven av 1516.

Disse ølene brygges av vår samarbeidspartner Berentsens Brygghus i Egersund, et familiedrevet kvalitetsbryggeri som er tuftet på de samme tradisjoner som gamle Moss Bryggeri.

Hver av øltypene er et resultat av anstrengelsene som Mosseølets Venner og samarbeidspartnerne Varnaveien Mineralvann og rettighetshaver Widar Salbuvik gjør for å bevare den historiske flytende kulturarven fra Moss Bryggeri; en arv som om noen år vil strekke seg hele 200 år tilbake i byens historie.

Her er våre nåværende øltyper:

 

Mossepils

Mossepilsen er brygget etter originale oppskrifter fra gamle Moss Bryggeri og ivaretar dermed en bryggeritradisjon med røtter helt tilbake til 1838. Den er produsert på førsteklasses pilsnermalt og utsøkt tsjekkisk Saaz-humle. Dette gir ølen en frisk og fyldig smak med god aroma og balanserte bittertoner.

Les mer i vårt datablad: faktainfo-mossepils

Kong Carl

Kong Carl var Norges første øl brygget med innslag av hvetemalt, og var det nærmeste man kom en norskprodusert weissbier. Det ble utviklet og produsert av Moss Bryggeri på nitti tallet og oppnådde stor anerkjennelse blant ølkjennere over hele landet. Denne populære pilsneren er basert på originale resepter fra Moss Bryggeri, og kombinasjonen av hvetemalt og utsøkt tsjekkisk Saaz edelhumle gir Kong Carl en spesiell rund og fin smak, fyldig skum og en frisk aroma.

Les mer i vårt datablad: faktainfo-kong-carl

Kong Carl Sommerøl

Kong Carl Sommerøl er basert på originalresept fra Moss Bryggeri, og er høyt verdsatt av ølkjennere. Dette er en særdeles lett og forfriskende øltype, noe som den spesielle kombinasjonen av hvetemalt og byggmalt samt utsøkt tsjekkisk Saaz edelhumle sørger for. Sommerølet er lettdrikkelig og den ultimate tørsteslukker på varme sommerdager, samtidig som det har smakstyngde nok til å kunne stå seg godt til både grillmat og havets delikatesser.

Les mer i vårt datablad: faktainfo-kong-carl-sommerøl

Moss Juleøl

Vårt juleøl er også brygget i tråd med originale oppskrifter fra Moss Bryggeri og inneholder hele fem typer malt, deriblant innslag av hvetemalt, samt utsøkt tsjekkisk edelhumle av typen Saaz. Dette gir et mørktonet, fyldig, lett sødmepreget og smaksrikt brygg, noe som var karakteristisk for de tradisjonsrike juleølene fra Moss Bryggeri.

Les mer i vårt datablad: faktainfo-moss-juleøl

Moss Konventionsøl

Konventionsølet er tilegnet 200-årsjubileumet for Mossekonvensjonen av 1814, da Norges grunnlov ble ratifisert. Det er et spesialbrygget lagerøl på 4,7 % med tilnærming mot de tyske øltypene Helles og Märzen. Den kjennetegnes med sin gyldne farge, maltrikdom, utsøkte humlearoma og gode fylde. Moss Konventionsøl er utelukkende brygget av premium råvarer, slik som førsteklasses pilsner, münchner og krystallmalt samt utsøkt aromahumle av typen Saaz.

Les mer i vårt datablad: faktainfo-moss-konventionsøl

Moss Oktoberøl

Moss Oktoberøl ble lansert i september 2018 og er en helt ny øltype i vårt sortiment. Moss Bryggeri stammer fra den perioden da oktoberfestivalene i Bayern oppstod på 1800-tallet og de rike bayerske tradisjoner for brygging av oktoberøl gjenspeiles derfor i dette brygget. Moss Oktoberøl er et gyllent lagerøl på 4,7 % med en tilnærming mot den tyske øltypen Märzen og er basert på førsteklasses råvarer, slik som premium pilsner og münchner malt samt utsøkt humle av typen Perle og Saaz. Dette gir ølet en lavtonet bitterhet med god maltfylde og behagelig ettersmak.

Moss Amber Ale

Moss Amber Ale er et overgjæret øl brygget på førsteklasses råvarer, blant annet Pale Ale, Münchner og Crystal malt og er humlet med smakshumlen Perle og aromahumlen Cascade. Dette gir et kobbergyllent brygg med en dedikert maltkarakter, balansert malt- og humlearoma, en fyldig «body» samt en tiltalende kullsyre- og skumutvikling.
Moss Amber Ale ble lansert i november 2019 og er brygget spesielt for Moss by’s 300-års jubileum i 2020. Den er også dedikert 25-års jubileumet til Mosseølets Venner samme år. Moss Amber Ale er derfor et ekte jubilumsøl!