top of page
Mosseølets Venner logo

Årets Morsavandring en stor suksess!

03. juni 2023 ::: BTH/MøV.

Strålende sol og god stemning lørdag 3. juni ga en god ramme rundt vårens vakreste eventyr. MøV hadde som vanlig stand på siste stopp i Heilmannparken.

 

Morsavandringen avholdes den første helgen i juni hvert år og arrangeres av venneforeningen Morsa 1833 i samarbeid med Mosseølets Venner. Bortsett fra 17. mai er Morsavandringen det største vandre-arrangementet i Moss by. Vandringen er like populær hvert år blant byens innbyggere og i år var det ca. 135 påmeldte. Hovedfokuset for vandringen er smakebiter fra byens historie på utvalgte stoppesteder, og ikke minst, gode smakebiter av byens flytende kulturarv, Morsa Aquavit anno 1833 og diverse varianter av Mosseøl med røtter fra gamle Moss Bryggeri anno 1838.


Over to tiår med vandring og pent vær hver gang

I dette herrens år 2023 var det 21. gang Morsavandringen ble arrangert! Det sier litt om Morsavandringens popularitet blant mossinger. Og nesten hvert år har værgudene vært med oss og latt sola skinne over deltakerne. All ære til foreningen Morsa 1833 som fikk ideen til dette arrangementet og hadde evne til å gjennomføre dette for over to tiår siden, og ikke minst som i tillegg har så god kontakt med værgudene. Det kan skyldes den gode akevitten ...


Flere stopp underveis

  1. Vandringen startet kl 15 i Sykehusgata 10 - det gule huset ved Kanalen. Der ble det servert pølse i vaffel (typisk kulinarisk rett fra Moss), korpsmusikk, korsang, foredrag - samt Mosseøl og Morsa Aquavit.

  2. Neste stopp var en kort løype unna - til Moss stasjon, hvor Bjørn Aamold fra Bane NOR orienterte om jernbaneutbyggingen.

  3. Deretter var det en liten transportetappe gjennom gågata til Gudes gate 1 (PIA-senteret/Fretex) for nok et foredrag og og utdeling av forfriskende Mosseøl.

  4. Etter Gudes gate en ny kort spurt frem til Mossefossen for enda et foredrag og nok en Morsa Aquavit.

  5. Etter det ble det nedoverbakke til det nye Hotell Riviera, hvor vandrerne som noen av de første ble informert om byens nye storstue.

  6. Til slutt blir det en kort spasertur til Heilmannparken hvor Mosseølets Venner som vanlig hadde stand på siste stopp. Her ble det servert både Mosseøl og Morsa i flotte omgivelser til en meget humørfylt vandrergjeng.

Bilde kavalkade

Det ble solid lengde på vandrertoget når over hundre deltakere legger i vei. I front finner vi presidentene i MøV og Morsa, Roger Madsen og Ellen Schei Pongo.


God tid i forkant av vandringen måtte MøV sin sagnomsuste ølvogn prepareres for anledningen og deretter transporteres bort til Heilmannparken. Det krevde både el-kraft (presidentens Audi) og muskelkraft, i mangel av et eget trekkdyr. Forbruket av muskelkraft måtte da selvfølgelig kompenseres med et pausestopp på Wunderbar for litt skummende fludium.


Morsa-vandrerne drar seg videre etter foredraget på Moss stasjon, i fint driv i retning PIA-senteret.


Vandrerne med korpset i spissen ankommer siste stopp, MøV sin stand i Heilmannparken. Her står mannskap fra Morsa klar med velsmakende akevitt og Mosseølets Venner er klare med vel avkjølt og fintskummende Kong Carl Sommerøl.


Flott park og blide fjes! Her fra Heilmannparken, som i sin tid tilhørte gamle Moss Bryggeri. Det er neppe rart at Morsvandringen kalles vårens vakreste eventyr.


Comments


NYHETER - ARTIKKEL
bottom of page