top of page
Mosseølets Venner logo

MøV holdt oktoberfest foredrag hos MFK Eldres

27. oktober 2017 ::: BTH/MøV.

En entusiastisk gjeng var samlet på klubbhuset på Melløs Stadion under foreningens MFK Eldres årlige oktoberfest! Mosseølets Venner bidro med foredrag om oktoberøl og generell høy skumføring!

 

Moss Fotballklubbs senioravdeling, herav «MFK Eldres avdeling», avholder medlemsmøter den siste fredagen i hver måned. Dette er en trivelig gjeng som består av voksne gutter i sin beste alder og som alle har et entusiastisk forhold til Moss Fotballklubb. Flere har spilt for klubben i yngre dager, mange har vært med i klubbens styre og stell og noen har sågar hvert med på de store idrettslige bragder, som eliteseriespill, cupfinaler og seriemesterskap.


MFK Eldres - en forening med lang tradisjon

På oktober-medlemsmøtet hvert år trår foreningen til og lager oktoberfest, der oktoberøl og pølser med sauerkraut er en selvfølge. Siden foreningens medlemmer er særdeles vitebegjærlige inviterer de alltid folk fra styret i MøV til å holde foredrag om - nettopp - oktoberøl.


I år tok president Knut Persen og visepresidenten Bjørn Hytten i MøV på seg denne oppgaven. Det ble fortalt om oktoberølets opprinnelse og forskjellen på oktoberøl og annet øl. Det ble servert ekte oktoberøl fra Berentsens Bryggeri i Egersund, som er det bryggeriet der alt mosseøl for tiden blir produsert. En tysk variant ble også servert, i tillegg til vårt eget mestselgende øl; Moss Konventionsøl. Konventionsølet duger meget bra som et oktoberøl da det en mellomting mellom de tyske øltypene Helles og Märzen, og er selvfølgelig brygget på de rike tradisjonene fra gamle Moss Bryggeri. Under denne oktoberfesten på MFK Eldres ble det utøvet høytskummende skåling i det vide og det breie, spesielt med byens eget øl …Comments


NYHETER - ARTIKKEL
bottom of page