top of page
Mosseølets Venner logo

MøV med stand på Moss Øl og Matfestival i januar

27. januar 2018 ::: BTH/MøV.

Det var skikkelig liv og røre på Verket Scene på gamle Peterson-tomta lørdag 27. januar 2018. Over 500 mennesker var innom for å la sansene behages av godt øl, lokal mat og god musikk.

 

Sammen med flere av landets ledende mikrobryggerier deltok Mosseølets Venner med egen stand som var fylt opp av godt øl med stamtavle fra gamle Moss Bryggeri.


Primus motor fra Skarmyra

Primus motor for denne festivalen er selvfølgelig Skarmyra-gutten Magnus Ruud fra Skarre øl og mat. Han forteller at det er andre gangen han arrangerer øl- og matfestival i Moss.

Festivalen ble som vanlig arrangert av byens store mat og øl-entusiast, Magnus Ruud. Her foran Verket Scene, klar til dyst.


Flere nasjonale mikrobryggerier samt kokker fra Østfold

Over 1000 meldte sin interesse på Facebook for å besøke matfestivalen, men Magnus Ruud hadde bare plass til halvparten. 11 mikrobryggerier fra hele landet deltok på festivalen, i tillegg til Mosseølets Venner som stilte opp med sine øltyper med røtter fra gamle Moss Bryggeri. På matsiden var det utstillere fra hele Østfold, bl.a allestedsværende Brith Bakken fra Briths Matgleder, som bød på Vansjøburger og annet snadder laget på lokale råvarer.


På nabo-standen til MøV stod en meget hyggelig og entusiastisk italiener, Luca Saccomandi fra Milano. Han har drevet som brygger i Norge i mange år, bl.a. på Schous-kjelleren i Oslo, og driver nå «Ølkymisten». Den karen kan sine saker! Et av bryggene han presenterte på festivalen var noe han kalte MILK+, en smaksbombe av en stout med masse vanilje, karamelmalt, kakao-nibs, laktose og Spalt-humle. Selve brygget var på hele 10% og var en smaksbombe av dimensjoner.

Jon Larsen og Knut Persen, begge fra MøV holder stand med et rikholdig utvalg av Mosseøl. Naboen var en hyggelig italiener, som laget en fantastisk Milk Coffe Stout på hele 10 % ...


Stappfull sal på Verket når musikkbandene satte i gang. Madelene og Martine sørget for vafler mens Brith Bakken lagde sine velkjente gjeddeburgere.


Noen av mikrobryggeriene på stand: Skarre Bryggeri (her med Anders Tonholt og Roger Jensen), Bådin Bryggeri fra nord og Nøgne Ø fra sør.

Comentários


NYHETER - ARTIKKEL
bottom of page