top of page
Mosseølets Venner logo

MøV medlemstur til Warzawa

24. oktober 2017 ::: BTH/MøV.

Tidligere reiser har gått til Dublin og Gdansk. Denne gangen stod Warzawa for tur. Det ble en skummende opplevelse!

 

Grytidlig fredag morgen 20. oktober møttes 14 glade øl entusiaster på brygga for å ta halv sju-ferga til Horten, for avreise fra Torp til Warszawa.

Underveis ble det utdelt en ølquiz, som noen besvarte med vill gjetting og andre med ølfaglig innsikt. I tillegg fikk vi alle bånd rundt halsen med telefonnummer til hverandre, bilde av hotellet og en liten valutakalkulator. Fasiten kom imidlertid aldri for dagen – den druknet nok i annen moro.

Fredagens lunch ble inntatt på Hoppiness Beer & Food. Til glede for mange var det urimelig lang ventetid på mat, dermed åpnet det seg gledelig nok mulighet for utstrakt ølsmaking. Det var mye spennende på ølmenyen!

Flere benyttet også sjansen til en «utepils» på returen til hotellet – i relativt god høsttemperatur.

Lørdag dro vi i samlet tropp til «Stalinpalasset». Noen tok heisen opp og så på den tåkedominerte utsikten, mens andre valgte å benytte seg av nærområdets eminente shoppingmuligheter – før vi igjen var så godt som samlet på Ĉeská. Igjen ble det fråtsing i mat og drikke.

Middag lørdag ble inntatt på The Alchemist Gastropub. Her var det mulighet for å kjøpe seg et «ølkort» som kunne brukes til å tappe sin egen øl fra tappekraner plassert på den ene veggen i lokalet. Og gikk du tom på kortet, ja da var det bare å lade det med flere penger. Ølmenyen i veggen var meget variert, fra vanlig pils/lager til meget spesiell IPA og annet «rart», i tillegg hadde de også satt inn en vinkran for de som heller ville ha slikt stoff.

Søndag sto gamlebyen på programmet, og flere var såpass kulturelle at de tok turen innom både kirker og museer, mens andre både gikk på irsk pub, også i Polen da … og tok en liten karaffel hvitvin i smug.

Etter en artig lunch var det tid for guidet ølsmakingstur. Vi hadde engasjert en guide som selv drev en pub og brygget eget øl. Hele veien hadde vår guide engasjert bryggere på stedene vi besøkte, og de igjen var veldig engasjert i sine brygg og fortalte villig om det vi smakte, hvordan det var brygget, hvor sterkt det var og hva vi kunne forvente av smak.

Ølsmakingsturen startet på en av byens puber med størst utvalg av øl på tapp. 96 forskjellige tappekraner tittet ut av veggen, og vi skulle få smake på 4 av disse. Det startet med 4 ganske mørke, litt tunge øl i små glass. Dette stedet hadde vegger laget av kun ølkorker. Turen gikk videre til vår guides egen pub. Her ble det igjen smakt på 4 øl og en liten spesial cider. Smaksprøvene var nå gått opp i størrelse, men med mindre alkoholinnhold. Neste sted vi kom til var en gastropub, også denne med et stort utvalg av øl fra eget bryggeri, og bryggeren fortalte om ølet vi fikk servert. Her var det også duket for litt snacks til smakingen.

Smaksglassene var nå blitt større og alkoholprosenten høyere, hvordan skulle dette ende? Siste post var et sted hvor veldig mange av byens unge gikk for å kose seg med en god øl. Igjen fikk vi 4 sterke, deilige øl og igjen en god historie rundt de forskjellige bryggene. Her ble seansen avsluttet med Polens «dyreste» øl laget med chili. Guiden spanderte dette på Precidenten, som delte villig av glasset (1/2 l). Ølet hadde så mye chili at selv om alle smakte, måtte vi sette igjen en god del. Det ble en minnerik og lærerik ølsmaking, mye godt øl, gode forklaringer og veldig moro.


Søndagsmiddagen etter ølsmakingen sier vi minst mulig om; den var strengt tatt helt mislykket.

Alle var nok enige om at dette var en bra tur – masse moro, mye latter og fjas, og veldig artige folk.

På vegne av Arrangementskomiteen i Mosseølets Venner,

Gunhild Stranden

Comentários


NYHETER - ARTIKKEL
bottom of page