top of page
Mosseølets Venner logo

Ekeby Gårdsbryggeri kjører emisjonskampanje

01. november 2021 ::: BTH/MøV.

Ekeby Gårdbryggeri må utvide for å dekke etterspørselen. Og nå kan du selv bli deleier i det lokale bryggeriet!

 

OPPDATERING 20. desember 2021: Ekeby’s emisjonskampanje ble en suksess! Over 3,8 mill. kroner ble hentet inn og mange mossinger ble deleiere! Nå venter spennende ekspansjonsplaner. Les mer om dette på Ekeby Gårdsbryggeri

 

De fleste av dere kjenner nå til Ekeby Gårdsbryggeri og suksessen de har med håndverksølet sitt. Ekeby selger såpass bra at de ønsker å utvide produksjonen og har derfor startet en emisjonskampanje via Folkeinvest.no. Dette gir det brede lag av folket (les: Mossinger) mulighet til å bli medeiere i bryggeriet. Kampanjen startet på onsdag 8. desember og i skrivende stund er det allerede tegnet for over 65% av aksjene som er lagt ut. Emisjonen avsluttes om et par uker. Du kan lese mer om kampanjen her: EKEBY GÅRDSBRYGGERI AS emisjonskampanje | Folkeinvest.

Ønsker du å vite mer om Ekeby Gårdsbryggeri, da kan du lese her:

Her er for øvrig svar på noen relevante spørsmål:

HVA BETYR DETTE FOR MOSSEØLETS VENNER?

Mosseølets Venner (MøV) ønsker å støtte alle som produserer øl i Mosseregionen. Vårt høyeste mål er å sette Moss på kartet som bryggeriby igjen. Ekeby Gårdsbryggeri er foreløpig den eneste produsenten av en viss størrelse i regionen og styret i MøV oppfordrer derfor alle byens innbyggere til å bli deleier i dette bryggeriet. MøV som forening investerer en liten andel (tilpasset vår høyst beskjedne økonomi) og styremedlemmer har også valgt å investere personlig.

Ønsker du å bli med på ferden? Klikk da på linken til Folkeinvest-kampanjen ovenfor.

På Folkeinvest lager man først en profil og så velger man antall aksjer. Aksjene kan også kjøpes som en gave til noen du ønsker skal bli deleier.

Ergo, det kan være en flott julegave. På linken til Ekeby’s Facebook-side ovenfor finner du en oppskrift på hvordan det kan gjøres.

ER EKEBY GÅRDSBRYGGERI PROFFE NOK Å OVERLEVE?

Det vil vi i høyeste grad påstå. Ekeby Gårdsbryggeri har allerede bevist at de har livets rett og etterspørselen er større enn de kan levere. Folkene bak bryggeriet, både bryggerigutta på «gølvet» og gründerne, er en entusiastisk gjeng som ønsker å lage godt håndverksøl til folket. MøV har testet produktene deres over tid og går god for at de er i stand til å lage godt øl på nivå med de beste i markedet. Hvis de lager noe øl som ikke er bra eller som ikke slår helt an, ja da bare snur de seg rundt og endrer på oppskriften. Det er det som er fordelen med et håndverksbryggeri.

I tillegg har Ekeby noen hovedinvestorer i ryggen som virker å være veldig fremadrettede og ønsker skape noe som kan sette Moss på kartet igjen. Dette er god entusiasme kombinert med godt håndverk.

HVA FÅR JEG IGJEN FOR Å INVESTERE I EKEBY GÅRDSBRYGGERI?

Du blir rett og slett deleier i et lokalt bryggeri i byen vår Moss som kan bli en del av et større eventyr. Ekeby har allerede etablert et «showrom» i Møllebyen, i det gamle Kong Carl-bygget der både galleri og cafe Brandstrup holdt til. Som deleier vil du blant annet få eksklusiv adgang til events og happenings i dette showrommet. Og flere fordeler vil komme etter hvert.

HVA MED ARVEN ETTER GAMLE MOSS BRYGGERI OG DE KLASSISKE ØLSORTENE?

Her kommer et mulig fremtidig samarbeide med Ekeby Gårdsbryggeri inn.

Det er allerede laget et utkast til en intensjonsavtale mellom Ekeby, MøV og andre viktige parter, som har som felles mål å produsere mer øl i byen vår og som staker ut kursen for en fremtidig større etablering. Denne avtalen er ikke signert enda, men intensjonen er klar. Vi kommer tilbake på dette ved en senere anledning.

Det er viktig å merke seg to forskjeller:

  • Gamle Moss Bryggeri lagde klassiske ølsorter (slik som Mossepils, Kong Carl Pilsner, Bayer, Eksport etc). Det samme gjelder de 7 forskjellige øltypene som MøV, Varnaveien Mineralvann og rettighetshavere produserer via tredjepart i dag.

  • Ekeby lager håndverksøl (dvs. ufiltrert «craft beer», også kalt «mikrobryggeri-øl»).

Ekeby vil ikke kunne lage de klassiske ølsortene til gamle Moss Bryggeri, verken i utforming eller volum, fordi det vil kreve et mye større bryggerianlegg med avansert temperaturstyring og store filtrerings- og tappekolonner. Men de vil bli veldig gode på håndverksøl og kreativ utvikling av nye spennende øltyper. De vil også kunne gjenskape noen av de aller eldste ølsortene fra tiden før filtrering ble vanlig på Moss Bryggeri (da snakker vi lang tid tilbake), blant annet en ufiltrert bayerøl. Dette akter Ekeby å prøve seg på neste år.

Dette er helt i tråd med de planene MøV har hatt i sitt «Nye Moss Bryggeri» prosjekt.

Som mange av dere vet, var vi veldig nær ved å få til en bryggerietablering i Moss i fjor. Vi hadde et stort fullfinansiert bryggerianlegg på hånden og var helt i oppløpet på å sikre produksjonslokaler på den gamle bryggeritomta. Planen var å klippe over snora i november i fjor, i jubileumsåret 2020 for Moss by. Så kom dessverre coronaen og knekte det hele, i tillegg til det som viste seg å være overprisede lokaler. Planene rykket derfor tilbake til start.

Men her kommer nå Ekeby Gårdsbryggeri inn i bildet:

I konseptet til Nye Moss Bryggeri-prosjektet lå det planer om å produsere øltyper som sammenfaller mye med Ekeby sine. Av de 28 forskjellige ølsortene som stod på planlista til Nye Moss Bryggeri, var nesten halvparten håndverksøl. Skulle vi derfor i fremtiden får til en større etablering sammen, da ser vi for oss at denne håndverksdelen kan Ekeby ta seg av, siden de har bevist at de er gode på produktutvikling. At vi trekker i samme retning vil gi en vinn-vinn situasjon for begge parter. Ekeby vil bli en støttespiller for arven etter gamle Moss Bryggeri og en god medspiller på produktutvikling, som jo alle bryggerier er nødt til å gjøre. De pløyer på et vis løypa for å få bryggeribyen Moss på kartet igjen.

Dette er en viktig grunn til at styret i MøV støtter opp om emisjonskampanjen til Ekeby Gårdsbryggeri. Og vi vil gjerne ha med flere av dere på ferden …. ved å bli deleier.

NYHETER - ARTIKKEL
bottom of page