top of page
Mosseølets Venner logo

Morsavandring i tropetemperatur!

01. juni 2024 ::: BTH/MøV.

Etter en real skyllebøtte fra oven ble det strålende sol og varme lørdag 1. juni 2024. MøV hadde som vanlig stand på siste stopp i Heilmannparken.

 

Morsavandringen avholdes den første helgen i juni hvert år og arrangeres av venneforeningen Morsa 1833 i samarbeid med Mosseølets Venner. Bortsett fra 17. mai er Morsavandringen det største vandre arrangementet i Moss by. Vandringen er like populær hvert år blant byens innbyggere og i år var det ca. 130 deltakere. Hovedfokuset for vandringen er smakebiter fra byens historie på utvalgte stoppesteder, og ikke minst, gode smakebiter av byens flytende kulturarv, Morsa Aquavit anno 1833 og diverse varianter av Mosseøl med røtter fra gamle Moss Bryggeri anno 1838.


Over to tiår med vandring og pent vær hver gang

I dette herrens år 2024 var det 22. gang Morsavandringen ble arrangert! Det sier litt om Morsavandringens popularitet blant mossinger. Og nesten hvert år har værgudene vært med oss og latt sola skinne over deltakerne. I år fikk vi vi riktig nok en real skyllebøtte i forkant av vandringen da alle sluser åpnet seg, men ca en halvtime før start ga regnet seg og sola ga full gass. Det resulterte i rene syden tilstander da temperaturen holdt seg på nærmere 27 grader under hele arrangementet og utover kvelden. All ære til foreningen Morsa 1833 som fikk ideen til dette arrangementet for over to tiår siden, og ikke minst som i tillegg har så god kontakt med værgudene. Det kan skyldes den gode akevitten ...


Flere stopp underveis

  1. I år gikk starten fra Elveplassen/Elefantparken på Verket kl. 15 hvor ordfører Simen Nord ønsker velkommen etter at president i Morsa, Ellen Pongo, hadde holdt sitt innlegg. Moss Mannskor forsynte oss med pølse i vaffel og det ble servert Moss Konventionsøl og Morsa Aquavit. Som vanlig leder Krapfoss Hornorkester an vandringen.

  2. Neste stopp var ved Mossefossen, der det ble holdt det første av flere foredrag om byens kultur og historie.

  3. Deretter gikk ferden til Basartaket med ny servering og foredrag.

  4. Derfra gikk vandringen til Bytårnet på Skarmyra – gaven til byens 200-årsjubileum i 1920. Og selvsagt ble det korsang underveis, i år av Kor Artig.

  5. Etter Skarmyra gikk vandringen videre gjennom byen til «mål» hos Mosseølets Venner i Heilmannparken, ca. kl. 18. Her ble det servert både Mosseøl og Morsa i flotte omgivelser til en meget humørfylt vandrergjeng.


Bilde kavalkade

God tid i forkant av vandringen måtte MøV sin sagnomsuste ølvogn prepareres for anledningen og deretter transporteres bort til Heilmannparken. Det krevde solid muskelkraft i mangel av et eget trekkdyr. Forbruket av muskelkraft måtte da selvfølgelig kompenseres med et pausestopp på Wunderbar for litt skummende fludium.


Vandringen hadde sin første start på Elefantplassen på Verket hvor det ble servert både pølser og godt drikke.


President i Morsa, Ellen Pongo, holder sitt velkomst innlegg på Verket. Deretter fikk vi besøk av selveste byens ordføreren, Simen Nord.


Deretter startet selve vandringen, selvfølgelig med eget medbrakt hornorkester. President i Mosseølets Venner, Roger Madsen og president i Morsa 1833, Ellen Pongo, sørger for å holde banneret i vater under vandringen.

Siste stopp på vandringen var som vanlig MøV sin stand i Heilmannparken. Her stod mannskap fra Morsa klar med velsmakende akevitt og Mosseølets Venner klare med vel avkjølt og fintskummende Moss Konventionsøl.


Flott park og blide fjes! Her fra Heilmannparken, som i sin tid tilhørte gamle Moss Bryggeri. Det er neppe rart at Morsvandringen kalles vårens vakreste eventyr.Se forøvrig artikkel i Moss Avis her:

Comentários


NYHETER - ARTIKKEL
bottom of page